Agenda

Monthly Weekly Daily List Grid Tile
No event found!

FAQ’S

Activitats

On em puc informar de les activitats d’estiu per a joves?

Et pots informar a través de les nostres xarxes socials:

Instagram: @Cerdanyajove
Facebook: Cerdanya Jove – Oficina Jove de la Cerdanya.
Per telèfon: 972 88 21 21 o al 609 82 90 27.
Per correu electrònic: joventut@cerdanya.org
Presencialment: Oficina Jove de la Cerdanya, Plaça Regne Mallorca (baixos), Puigcerdà 17520, Cerdanya

Als Ajuntaments dels municipis de:

 • Llívia
 • Alp
 • Bellver de Cerdanya
 • Ger
 • Martinet

A partir de quina edat m’hi puc inscriure?

Estiu Viu – Cerdanya Jove: a partir dels 12 fins a 18 anys
Ksal Jove’stiu – Ajuntament de Puigcerdà: dels 12 a 16 anys
Casal Jove d’Alp – Ajuntament d’Alp: del 12 a 16 anys

Com puc fer la meva inscripció a les activitats de lleure de l’estiu?

Hi ha dues maneres de fer la vostra inscripció:

Les places són limitades?

Si són limitades, per tal que totes les activitats es puguin organitzar i portar a terme de forma segura és necessari que hi hagi un límit de places.

Com sabre que les inscripcions estan obertes?

Si ens segueixes a les xarxes socials, estareu informats de totes les activitats i les dates d’inscripció, també ens trobaràs a les hores de pati tant a l’INS Borrell com a l’Escola Vedruna i per últim a les revistes de difusió gratuïta de la Cerdanya.

On puc consultar el preu de les inscripción/activtats?

Estiu Viu: els preus de les inscripcions els trobaré juntament amb tota la informació sobre l’activitat d’estiu viu en aquesta mateixa web a l’apartat de les activitats d’estiu.
Ksal Jove’stiu: pots consultar els preus a la web de puigcerda.cat a l’apartat de viure a puigcerdà/joventut.
Casal Jove d’Alp: a la pàgina web : https://www.seu-e.cat/ca/web/alp o trucant al 972 890 01 79

Què passa si estic inscrit o inscrita a una activitat i no hi puc anar?

Estiu Viu: Posa’t en contacte amb l’Oficina Jove un dia abans de la sortida i així podrem adjudicar la plaça a un/a altre jove.
Ksal Joves’tiu: Posa’t en contacte amb l’Àrea de Joventut de Puigcerdà abans que se t’hagi generat la carta de pagament, si ja s’ha efectuat la carta de pagament,haurà de pagar l’import i després el podràs reclamar amb una instància genèrica a través de la Seu Electrònica de la web de puigcerda.cat i si la plaça s’ha pogut adjudicar un/a altre jove, es realitzarà el retorn dels diners.
Casal Jove d’Alp: Trucant al 972 890 017 Ajuntament d’Alp

Educació

Quins Cicles Formatius hi ha a la Comarca?

Els Cicles Formatius que hi ha a la Comarca són tots Cicles formatius de grau mig i tots els trobaràs a l’INS Pere Borrell.

CFGM Sociosanitari: Doble titulació que forma persones capacitades per fer cures auxiliars d’infermeria, controlar les condicions sanitàries de l’entorn i del material o l’instrumental sanitari i portar a terme tasques relacionades amb l’instrumental d’equips de salut bucodental i també per atendre les persones en situació de dependència, en l’àmbit domiciliari i institucional, a fi de mantenir i millorar la seva qualitat de vida, fent activitats assistencials, no sanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica, i aplicant mesures i normes de prevenció i seguretat i derivant-les a altres serveis quan calgui.

Durada: dos cursos acadèmic (2600 hores)
Horari: Tardes de 15.30 a 21.30 hores
Possibilitat de cursar-lo en format semi presencial

Requisits d’accés

 • Graduat en Educació Secundària (ESO) o
 • Prova d’accés a Grau Mitjà
 • Consulta’ns altres vies d’accés

AFGM Administratiu

Durada: dos cursos acadèmics (2.000 hores)
Horari : 1r curs en horari de matí i 2n curs en horari de tarda
Possibilitat de cursar-lo en format semi presencial

Requisits d’accés

 • Graduat en Educació Secundària (ESO) o
 • Prova d’accés a Grau Mitjà
 • Consulta’ns altres vies d’accés

CFGM Conducció d’Activitats en el Medi Natural: forma un professional capacitat per a fer de guia per senders i zones de muntanya, a peu, amb bicicleta i a cavall, on no són necessàries tècniques d’escalada ni d’alpinisme.

Durada: un curs acadèmic (1400 hores)
Horari: Matins. De 8.40 a 15.00 h.
Possibilitat de cursar-lo en format semi presencial

Requisits d’accés

 • Graduat en Educació Secundària (ESO) o
 • Prova d’accés a Grau Mitjà
 • Consulta’ns altres vies d’accés

CFGM Cuina: forma un professional capacitat per manipular, preparar, conservar i presentar aliments, confeccionar propostes gastronòmiques i ajudar en el servei.

Durada: dos cursos acadèmics (2.200 hores)
Horari : Tarda i dos matins
Possibilitat de cursar-lo en format semi presencial

Requisits d’accés

 • Graduat en Educació Secundària (ESO) o
 • Prova d’accés a Grau Mitjà
 • Consulta’ns altres vies d’accés

PIP en auxiliar de vendes

Durada: un curs acadèmic (1000 hores)
Horari: Tarda. De 15.30 a 21.30 hores
Destinataris: Adreçats a joves d’entre 16 i 21 anys, que hagin deixat l’educació secundària obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d’iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu.

Per rebre més informació podeu fer una visita a la pàgina web de l’Institut Pere Borrell.

On puc estudiar idiomes?

A la Cerdanya gaudim de diverses acadèmies educatives on es poden cursar diferents idiomes:

 • Acadèmia System
 • Ensenyament Dolcet
 • Lingo Acadèmia d’Idiomes
 • Centre d’Estudis Ensenyament Puigcerdà
 • Escola Oficial d’Idiomes Puigcerdà

L’any 2012-2013 es va decidir obrir un centre delegat de l’Escola Oficial d’Idiomes a Puigcerdà en la cual pots cursar Francès i/o Anglès. Les classes es realitzen a una aula de l’INS Pere Borrell.

No sé que estudiar, hi ha algun servei que em pugui orientar?

A l’Oficina Jove trobareu el servei d’orientació educativa, podeu demanar cita prèvia trucant al 972 88 21 21 o escrivint un correu electrònic a joventut@cerdanya.org.

Per altra banda al Consell Comarcal de La Cerdanya hi podeu trobar a la referent d’ocupabilitat, qui us ajudarà i assessorarà en matèria d’educació i treball. Podeu demanar cita prèvia al 972 884 884 o escrivint un correu electrònic a joventut@cerdanya.org.

Mobilitat

Vull marxar una temporada a l’estranger. Per on començo?

El primer que et cal és concretar què vols anar a fer i on. L’oferta és molt àmplia, i a l’hora de buscar recursos et caldrà filtrar segons les teves necessitats i/o preferències.

Planteja’t preguntes concretes: Quan hi vols anar? Durant quant temps? Per estudiar, treballar, viatjar, fer voluntariat…? Tens alguna preferència de país o zona a visitar? Quin t’agradaria que fos l’idioma del lloc de destí? Des del servei de mobilitat de l’oficina jove et podem ajudar a trobar l’opció que més s’adapta a tu.

Quin tipus d’experiència a l’estranger puc fer si sóc menor d’edat?

Tot i que el major ventall d’oportunitats per marxar a l’estranger es destina a majors d’edat, si encara no has fet els 18 pots:

 • Seguir amb els teus estudis a un altre país. En aquest cas el millor és que t’informis sobre les possibilitats d’intercanvis que ofereix el teu centre educatiu.
 • Aprendre idiomes. El més senzill és fer-ho a través d’una agència especialitzada o acadèmia d’idiomes. L’oferta és molt àmplia. Abans d’escollir una agència o acadèmia, cal que t’informis bé i busquis referència.
 • Camps de treball internacionals. Són una bona opció que barreja el voluntariat i el lleure. Trobaràs una bona oferta de camps de treball internacionals a www.cocat.org (Coordinadora d’Organitzacions de camps de treball internacionals de Catalunya).

Quina documentació em farà falta per marxar a l’estranger?

La documentació varia molt en funció del país on vols anar i de l’objectiu del teu viatge, per tant cal que primer de tot defineixis com serà la teva experiència internacional.

Existeix algun tipus de carnet jove de descomptes internacional?

Sí. Existeixen carnets internacional que ofereixen descomptes per a tot en món en transport, allotjament, compres, entrades… Si està estudiant et pots treure l’ISIC (International Student Identity Card), si no estudies i tens entre 12 i 30 anys l’IYIC (International Youth Travel Card), i si et dediques a la docència l’ITIC (International Teacher Identity Card).
Tots 3 carnets es poden tramitar des de l’Oficina.

Salut

Què puc fer per perdre pes d’una manera saludable?

Una dieta alimentària equilibrada, suficient i variada, i sempre amb supervisió sanitària.

Què em pot pasar si consumeixo “porros” amb regularitat?

El consum habitual de “porros” pot comportar dificultats de concentració, pèrdua de memòria i canvis en l’estat d’ànim. A mig termini pot crear tolerància i dependència física i psicològica.

Què em pot passar per fumar “porros”?

Els porros contenen una substància, el THC, que afecta algunes funcions del cervell, com ara l’atenció, la concentració, la memòria i els reflexos. També afecta aspectes fisiològics com els ritmes cardíac i respiratori. D’altra banda afecta les emocions, ens tornem més làbils (canvis sobtats d’humor), i les relacions socials, ens podem tornar més susceptibles, a vegades més agressius, o més tancats en nosaltres mateixos. Depenent de la persona, de la dosi i de la forma d’ingerir-la pot arribar a provocar alteracions mentals importants.

Si tenim relacions sexuals segures i el preservatiu es trenca, que hem de fer?

Si passa això cal que aneu a un centre mèdic abans de 72 hores a demanar la píndola de l’endemà. Amb això es pot evitar l’embaràs tot i que cal tenir clar que no protegeix del contagi de malalties de transmissió sexual.

Cerdanya jove 2020 - Tots els drets reservats

Disseny by Xurris · Powered by Balbina